Home Werkplaats Verkoop Reparatie Nieuwbouw Uitgelicht Verhuur Onderhoud Persberichten Cursus
 

Verhuur


U huurt bij ons altijd een complete set, bestaande uit: een viool, strijkstok, schoudersteun, hars en een stevige vioolkist. Al onze violen zijn handgebouwd in Europa en zijn voorzien van kwaliteitssnaren. Wij verhuren violen, altviolen en celli in diverse maten.
U huurt voor minimaal 1 maand en bij het afhalen van het instrument wordt een huurovereenkomst gesloten.

Prijzen verhuur instrumenten:


  1. Viool € 22,- per maand, ongeacht de maat.
    De set bestaat uit: instrument, stok, kist, schoudersteun en hars.
  2. Altviool € 24,- per maand, ongeacht de maat.
    De set bestaat uit: instrument, stok, kist, schoudersteun en hars.
  3. Cello € 29,- per maand, ongeacht de maat.
    De set bestaat uit: cello, stok, foedraal en hars.

De meeste koffers en hoezen hebben schouderbanden. Als het instrument op de rug gedragen wordt, moet men rekening houden met de hoogte/laagte van het instrument: Pas op dat je niet achter het zadel blijft hangen bij het afstappen van de fiets en pas op dat je niet met de hals van de cello tegen de deurpost aanloopt!

BELANGRIJK: hoe bepaalt u de maat van het instrument dat bij u past? Klik hier.
Oeps, iets te groot!


Wij hebben een uitgebreide collectie huurinstrumenten, dat wil niet zeggen dat u bij mij geen instrumenten kunt kopen. U kunt het instrument dat u huurt kopen. In dat geval krijgt u tot 6 maanden (betaalde) huur in mindering op het aankoopbedrag. Maar u kunt ook een ander instrument kopen. Ik heb een uitgebreide collectie manufactuur- en handwerkinstrumenten. Tevens bouw ik zelf instrumenten voor vakmusici en gevorderde amateurs.

Iets dat onnatuurlijk, niet goed werkt, of niet compleet is, is schadelijker dan u denkt.... In elk avontuur ligt de wens het doel te bereiken en elke onwikkeling die hier van afwijkt, eindigt in falen en frustratie. Het is dus van belang dat u een goede viooldocent(e) vindt, die een individueel leer-programma voor u ontwikkelt en u vertrouwen kan geven in de leerstof!  

 
                                                      Let op!


Op internet zijn vele vioolverhuur bedrijven actief. Deze verhuren veelal fabrieksinstrumenten uit China die direct verhuurd worden, zonder dat de instrumenten daadwerkelijk speelklaar gemaakt worden. Een kam en een set snaren op een viool betekent nog niet dat het instrument naar behoeven functioneert.
Juist voor beginnende musici is het belangrijk dat zij een goed klinkend en werkend instrument in handen krijgen, aangezien het speelplezier anders snel vergaat.

meer aanschaftips

 

 WAAROM IS EEN HALVE VIOOL NIET PRECIES DE HELFT VAN EEN HELE VIOOL?
 
Peter Brandt: “Een halve viool is voor wat betreft de maat niet écht een halve viool. Eeuwen geleden experimenteerde men vooral in Duitssprekende gebieden, met violen van verschillende afmetingen. Standaardafmetingen had men toen nog niet. Ook kleine maten violen werden gemaakt en gebruikt, kwarten genaamd. Zelfs Bach heeft composities geschreven voor deze instrumenten. Omdat ze uiteindelijk tóch minder mogelijkheden hadden dan de ‘grote' viool werden de kleine instrumenten niet meer serieus gebruikt en voor het eerst waren er op grote schaal kleine violen die aan kinderen werden gegeven om te leren spelen.
 
Wat gebeurt er in je hersenen als je muziek luistert  Prof. Dr. Erik Scherder legt uit.